Groep 3A

Welkom in groep 3A bij juf Jessica   

BERICHTEN

07 apr 2020 - Online lessen geven
Ondanks dat groep 3 al een tijdje niet op school is, zien wij elkaar gelukkig nog elke dag. Elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag geven juf Jessica en ik live online instructie. In het begin was dit voor ons allemaal wel even wennen. Heel gek om elkaar niet in het echt te zien, maar via de computer. Gelukkig zijn we er nu een beetje aan gewend en is het fijn om elkaar op deze manier toch nog te zien. Juf Jessica en ik geven instructie van Veilig leren lezen, zo oefenen wij elke dag met nieuwe woorden lezen, spelling en begrijpend lezen. De kinderen vinden het leuk om zo les te krijgen, maar ze missen school, hun vriendjes en de juffen. Laten we hopen dat we elkaar snel weer in het echt kunnen zien, maar tot die tijd moeten we het maar even zo doen. Wij zijn heel heel trots op de kinderen, ze doen goed mee met de online lessen en het gaat heel goed. Nadat de instructie is gegegeven, gaan sommige kinderen nog even gezellig met elkaar kletsen.  

 


31 okt 2019 - Halloween
Vandaag hadden wij een Halloween lunch op school. De kinderen gingen allerlei griezelige spelletjes spelen en ze kregen limonade, pannenkoeken en fruit. De kinderen kwamen verkleed op school, heel erg leuk. 

Vandaag zijn wij ook begonnen met de bussommen. Er zitten bijvoorbeeld 3 mensen in de bus. De bus stopt bij de bushalte en daar staat het + of - teken. Hoeveel mensen zitten er nu in de bus. De kinderen kunnen dit stap voor stap doen met een gekopieerde bus en fiches op hun tafel. De kinderen vonden de bussommen leuk, maar ook best lastig. We gaan ook beginnen met het schrijven de cijfers. We zijn bijna aan het einde van kern 3 van Veilig leren lezen. Volgende week sluiten wij deze kern af met de herfstsignalering. De kinderen komen niet alleen woorden en letters bij de juf lezen, maar ze moeten ook woorden en letters schrijven. 


03 sep 2019 - Welkom in groep 3
We zijn al weer 7 dagen begonnen. De kinderen vonden het de eerste paar dagen hartstikke spannend om naar groep 3 te gaan en dat is ook helemaal logisch. Een nieuwe juf (juf Jessica kende ze al van de kleutergroepen), een nieuw lokaal en dan ook nog eens 3 kleutergroepen die zijn samengevoegd als 1 groep. Het is een grote groep,  33 kinderen. Als we op de trap naar beneden lopen, dan lijkt er geen eind aan te komen. We hebben al heel veel gedaan, we hebben al 3 letters geleerd (de i,k en m) en we hebben deze letters ook leren schrijven in blokschrift. We zijn begonnen met rekenen en op dit moment zijn we bezig met het leren van de rekenbegrippen (meer, minder enz.) We zijn ook heel druk bezig met de Gouden weken en de lesjes van PBS. Deze week gaan we ook voor het eerst beginnen met Engels.

 

De kinderen doen het fantastisch, ze raken al een beetje gewend aan de structuur van groep 3, maar ze missen het spelen in de kleutergroepen wel. Gelukkig spelen wij elke dag ook nog. We hebben een bankje waar ze lekker een boekje kunnen lezen, er is een bouwhoek, een kast met spelletjes en ze kunnen lekker kleien, kleuren en tekenen. Deze week sluiten wij kern Start van Veilig leren lezen af en beginnen wij volgende week met kern 1.