Groep 3 B

Welkom in groep 3 B bij juf Birgitte en juf Jessica.

 

 

Ook dit schooljaar werken we met Parro. Via Parro zal de leerkracht iedere week informatie geven over de klas.

 

Veilig leren lezen:

In groep 3 ligt de focus op het technisch lezen. Hiervoor gebruiken wij de methode Veilig leren lezen. De kinderen leren 2 of 3 letters per week. De kinderen leren om zoemend te lezen, ze maken de woorden dus langer: viiiiiisss. De kinderen hebben alle letters geleerd aan het einde van kern 6. Vanaf kern 7 worden de woorden langer en komt er begrijpend lezen bij. Om het leesplezier te vergroten lezen wij vaak in leesboekjes en zijn er allerlei leesspelletjes, zoals de speelleesset, klikklakboekjes, stempelen en woorden flitsen. De kinderen krijgen bij elke kern de woordenlijst mee naar huis. Wij willen u vragen of u elke dag een paar minuten de rijtjes wil lezen met uw zoon of dochter.  

 

Rekenen:

De kinderen leren sommen te maken tot en met 10. Aan het einde van dit schooljaar moeten deze sommen geautomatiseerd zijn. Ze gaan ook leren rekenen met geld, de hele uren aflezen op de klok en ze gaan wegen en meten. 

 

Schrijven:

De kinderen leren eerst het blokschrift te schrijven en de cijfers. 

Vanaf kern 7 leren zij het verbonden schrift.

 

Overige:

Groepsvorming vinden wij erg belangrijk. Daar schenken wij aandacht aan door middel van de Gouden weken en PBS. Ook geven wij verkeer, Engels, tekenlessen, beeldende vorming, gym en krijgen de kinderen om de week muziekles.