Groep 1/2b

Welkom in groep 1/2b bij juf Birgitte en juf Karin                                        

 

Bij de kleuters wordt gewerkt met thema’s. U kunt dan denken aan herfst, verkeer en kunst, maar ook thema’s als Sinterklaas, Kinderboekenweek en Kerst komen aan bod. Dit jaar zijn er op school ook weer projectweken. Hierin zullen thema’s schoolbreed aan bod komen en dat zal in de hele school te zien zijn. Naast het lopende thema zijn er activiteiten die wekelijks terugkomen. We werken onder andere met de ontwikkelingsmaterialen, knutselen en leren Engels. De kinderen uit groep 2 krijgen al taken die ze binnen een bepaalde periode gedaan moeten hebben.


Bij ieder thema maken we een thematafel en gebruiken we de lettermuur. De kinderen mogen iets meenemen van thuis over het thema en ze mogen iets meenemen dat begint met de letter van dat moment. Natuurlijk spelen we ook lekker buiten op het kleuterplein of binnen in de speelzaal. 

BERICHTEN

03 sep 2020 - Start schooljaar 2020-2021
Preview foto Beste allemaal,

Het schooljaar is half augustus begonnen en we zijn blij dat we alle kinderen weer in de klas hebben kunnen verwelkomen! Natuurlijk is het vreemd om op het plein afscheid te nemen van je ouders als je net naar school gaat, maar wat hebben de kleintjes zich goed gehouden!  

Na de eerste weken waarin we vooral aandacht hebben gehad voor groepsvorming, elkaar leren kennen en afspraken maken over hoe het fijn is in de klas voor iedereen, is het nu tijd voor het eerste thema "Ridders". Samen bedenken we wat we daar over willen weten en proberen we door onderzoek te doen de antwoorden te vinden. Hoe word je een ridder?, wat eten ridders?, leven er nu nog ridders?, kunnen meisjes ook ridder zijn?

We houden jullie op de hoogte!