Na schooltijd

Onze eigen Merkelbach Academie biedt vrijwel dagelijks uitdagende naschoolse activiteiten. Daarnaast werken we samen met twee organisaties die naschoolse opvang verzorgen in en vlakbij ons gebouw. Zo kunnen we een verlengde schooldag bieden met veel kwaliteit.
Kinderopvangorganisatie Partou is gevestigd in ons schoolgebouw. Verder werken we samen met NSO Bambini (iets verderop in de A.J. Ernststraat) en Mirakel (gevestigd aan Backershagen). Vanuit al deze lokaties worden de kinderen na schooltijd door een begeleider van de NSO organisatie op school opgehaald. Mirakel verrekent ook de kosten als je na schooltijd kiest voor een cursus in de Merkelbach Academie.

Voor meer informatie en aanmelden: 
Partou AJ Ernststraat (tel. 020-6447599)
NSO Bambini (tel. 020-4042655).
Mirakel Backershagen (tel. 020–6613035)

Merkelbach Academie

In schooljaar 2015-16 is de Merkelbach Academie van start gegaan. Een hele nieuwe aanpak van onze naschoolse activiteiten die zeer succesvol blijkt. Meer dan 70% van alle kinderen neemt inmiddels jaarlijks deel aan een van de cursussen op het gebied van kunst, wetenschap/techniek of sport. Aanmelden kan eenvoudig via de website van de school.
De Academie is vernoemd naar Ben Merkelbach. de naamgever van onze school. Hij vond het belangrijk om zichzelf steeds te blijven ontwikkelen. Door samen te werken, onderzoek te doen en kennis uit te wisselen. Precies zoals je dat ook op de Academie kunt doen! Het kunst en wetenschapsprogramma wordt ontwikkeld en uitgevoerd in samenwerking met Dynamo Talententent.