Nieuws

25 november 2014

Films groep 7 overal in de stad te zien

Animatiefilms worden op verschillende grote schermen in de stad vertoond.

Een paar weken geleden kon je merken dat er iets bijzonders aan de hand was. Overal in school waren de computers bezet door kinderen uit groep 7. Ze waren animatiefilms aan het maken. Korte filmpjes waarvan de beelden 1 voor 1 worden opgenomen. Tekeningen, foto's, korte zinnetjes tekst. In een animatiefilm kan eigenlijk alles. Een beetje zoals in een collage.
De films hadden een belangrijk onderwerp; de rechten van het kind. Best lastig om zo'n onderwerp in beelden te vertalen. Maar dat is groep 7 goed gelukt. Zó goed dat een paar films zijn uitgekozen. Ze gaan vertoond worden op mega grote videoschermen in de stad! Op het grote scherm naast Station Zuid/WTC bijvoorbeeld. Daar komen dagelijks meer dan 70.000 reizigers langs.
Nog meer mensen zullen de films zien op het scherm aan de gevel van de City bioscoop op het Leidseplein. Ook daar zullen de films te zien zijn. 
Op schermen in het stadhuis tot slot zijn alle films te zien. Je kunt ze herkennen omdat de naam van onze school en de makers eronder staat. 
Je hoeft trouwens niet persé de stad in om de films te bekijken.
Dat kan ook hier op de website op de groepspagina van groep 7.